Hvad koster en svejserobot? | Uniwelco

En svejserobot er ikke en helt ny opfindelse, men til forskel for de traditionelle svejserobotter, er særligt de mindre ...


En svejserobot er ikke en helt ny opfindelse, men til forskel for de traditionelle svejserobotter, er særligt de mindre og kollaborative robotter blevet populære i svejsebranchen. Kendetegnende for dem er, at de er mere intuitive og lettere at komme til at investere i også for små og mellestore virksomheder. 

Er en kollaborativ svejserobot noget for jer? Læs med her, hvor vi gennemgår muligheder og priser for vores brugervenlige svejserobot RBCobot.

I artiklen kan du læse om:

  • Hvad det egentlig betyder, at en robot er kollaborativ 
  • Hvad I får, hvis I investerer i en RBCobot 
  • Forskellene på de forskellige modeller 
  • Priserne på de forskellige modeller 

Hvad betyder det egentlig, at en RBCobot er kollaborativ?

Det betyder i bund og grund, at I kan samarbejde med den. I modsætning til klassiske svejserobotter eller industrirobotter kan I trygt og sikkert stå og arbejde sammen med en RBCobot - og f.eks. klargøre næste emne, mens RBCobot svejser.

Unikt ved de kollaborative robotters sikkerhed er derfor også, at de ikke kræves plads til indhegning og lysgitre, fordi disse sikkerhedstiltag simpelthen ikke er nødvendige. 

Fordi robotten bliver en samarbejdspartner, som tilmed er simpel at programmere, er den let at integrere i jeres eksisterende produktion. 

Ved de større industrirobotter på markedet er det nødvendigt at have en decideret robotoperatør til at programme og styre robotten. Med en RBCobot er en specialuddannet robotoperatør ikke nødvendigt - tværtimod kan alle ansatte i virksomheden uanset uddannelse og erfaring fungere som 'robotoperatør' takket være RBCobots høje grad af brugervenlighed. 

Hvad er med i "pakken"? 

Hvis I vælger den kollaborative svejserobot fra Uniwelco som jeres nye medarbejder, er følgende med i prisen:  

Prisen afhænger af jeres valg af udstyr - se længere nede i artiklen.  

Herudover er det muligt at tilkøbe diverse ekstraudstyr som f.eks. drejebord, beskyttelsescover mm. 

Forskel på modellerne

Størrelsen på robotarmen

Der findes flere forskellige størrelser og modeller af robotarmen fra Universal Robots. Som standard leveres RBCobots med UR10e. Men det er også muligt f.eks. at købe en robotarm mindre rækkevidde, UR5e, som har mindre rækkevidde end UR10e. 

UR10e har en rækkevidde på 1300 mm, mens UR5e har en rækkevidde på 850 mm. For langt de fleste er UR10e derfor et godt valg, fordi det giver flere muligheder i forhold til rækkevidde.

MIG/MAG eller TIG

Prisen afhænger som nævnt af, hvilken svejseproces (MIG/MAG eller TIG), I ønsker jeres RBCobot skal udføre og hermed, hvilken svejsemaskine I vælger. For både MIG/MAG- og TIG-svejsning er der flere muligheder for valg af ampere (se skemaet herunder.) 

Herunder kan I se prisoversigten for mulige maskiner for både MIG/MAG og TIG. 

Prisoversigt

Til både MIG/MAG- og TIG-svejsning er priserne udregnet ud fra robotarmen UR10e, som leveres som standart med en RBCobot. Ved MIG/MAG-svejsning er det muligt at vælge mellem 320, 400 og 500 ampere, mens der ved TIG-svejsning kan vælges 270 eller 320 ampere.

Prisoversigt // RBCobot til MIG/MAG-svejsning:

MIG/MAG 320 ampere 400 ampere 500 ampere
UR10e 480.000 DKK 488.250 DKK 496.500 DKK

 

Prisoversigt // RBCobot priser til TIG-svejsning:

TIG 270 ampere DC 320 ampere AC/DC
UR10e 480.000 DKK 498.000

 

 

 

RBCobots leveres i udgangspunkt monteret på et svejsebord, hvor prisen på dette afhænger af ønsket størrelse. 

Der er også mulighed for tilkøb af drejebord til RBCobot. Drejebordet er optimalt, hvis I svejser mange runde emner. Det koster 70.000 kroner og er det samme uafhængigt af, hvilken svejserobot- og proces, I vælger. 

Derfor koster en svejserobot fra Uniwelco omkring 500.000 kr. Dette er inklusiv robotarm (UR10e), specialdesignet software (URCap), en svejsemaskine fra Böhler (MIG/MAG eller TIG), slangepakke fra Dinse, brænder fra Dinse og et svejsebord fra Sigmund. Vi kan dog specificere ordren efter jeres præcise ønsker.


Du kan finde flere detaljer om RBCobots her. Er I blevet nysgerrige på, hvad Uniwelco kan gøre for jer? Så kan I booke en demo, hvor I kan prøve kræfter med en RBCobot og se resultaterne med det samme. 

Similar posts

Få besked, så snart der er nyt her på bloggen

Vil du modtage nyheder om RO-Buddy, friske kundecases og gode tips til kollaborativ robotsvejsning? Til meld dig her, så får du besked om de seneste nyheder.