5 gode grunde til at investere i en kollaborativ robot | Uniwelco

Robotter er ikke fremmede i svejsebranchen. Hvor det hidtil kun har været de helt store virksomheder, som havde gavn af ...


Robotter er ikke fremmede i svejsebranchen. Hvor det hidtil kun har været de helt store virksomheder, som havde gavn af og plads til en robot, er udbuddet nu en del anderledes. De små kollaborative robotter gør det muligt for også mindre og mellemstore virksomheder at få fingrene i den nye teknologi. Og der er mange fordele at hente hjem ved at investere i en kollaborativ svejserobot.

Af: Karolina Thomsen


1: Den er kollaborativ

Den bedste grund til at købe en kollaborativ robot er netop, at den er kollaborativ. Det betyder, at smedene kan samarbejde med robotten om at svejse. Robotten kan derfor nemt og hurtigt at integreres i en eksisterende produktion.

En svejserobot er en stor investering for en virksomhed, og derfor er det vigtigt, at integrationen lykkes. Fordi den kollaborative robot er intuitiv og håndgribelig at komme i gang med, er risikoen for, at det ikke bliver en succes, meget lille.

2: Den er tidsbesparende

En kollaborativ robot sparer tid. Både fordi den er en robot, men også særligt fordi den er kollaborativ. Det vil sige, at den kan samarbejde med en medarbejder, som trygt kan arbejde ved siden af, mens robotten svejser.

Når svejserobotten er i gang med et emne, kan næste emne allerede sættes op. Den tid, som en svejser ellers skulle bruge på opgaven, reduceres markant. Hele svejsetiden forsvinder, fordi robotten klarer det, mens svejseren sætter næste emne klar.

Robotten svejser også hurtigere og mere ensartet. Skal der eksempelvis laves hundrede emner, går det altså både hurtigere med robotten, og resultatet bliver det samme hver gang.

3: Den er pladsbesparende

En kollaborativ robot er meget sikker at arbejde ved siden af, og I kan derfor undlade at sætte klodsede indhegninger og lysgitre op omkring robotten. Den plads som robotten optager reduceres derfor betydeligt i forhold til en industrirobot, hvor der nødvendigvis må sættes mere omstændige sikkerhedsforanstaltninger op.

4: Den giver virksomheden et teknologiløft

En svejserobot giver et teknologiløft til virksomheden. Svejsere får ikke blot mulighed for at udføre deres håndværk, men udvikler også nye teknologiske færdigheder i deres arbejde med robotten.

Det bliver stadigt vanskeligere at rekruttere unge til svejsebranchen. Her kan svejserobotten fungere som et trækplaster for de medarbejdere, som ikke længere kun vil tilegne sig et håndværk, men også gerne vil arbejde med den nyeste teknologi.

Med de industrielle robotter er det ofte nødvendigt at ansætte en robotoperatør, som kan programmere og styre robotten. Med de meget intuitive og håndgribelige kollaborative robotter er det smedene selv, der bliver robotoperatører.

5: Den giver tid til det gode håndværk

Robotten kan tage en del af arbejdsbyrden fra svejserne - særligt de kedelige og ensformige opgaver. Svejseren varetager stadig de opgaver, som kræver godt håndværk, erfaring og menneskelig finesse.

En robot i huset vil derfor også gøre det muligt for svejseren hovedsageligt at lave de mere specialiserede og spændende opgaver. Win-win.


Overvejer I at investere i den nye teknologi? Læs også indlægget Hvad koster en svejserobot?

Eller book en demo og oplev, hvordan en kollaborativ robot vil kunne hjælpe jer.

Similar posts

Få besked, så snart der er nyt her på bloggen

Vil du modtage nyheder om Uniwelco, friske kundecases og gode tips til kollaborativ robotsvejsning? Til meld dig her, så får du besked om de seneste nyheder.